MY HEPPI DAN USTAZ JAMNUL AZHAR

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

MALAM INI ADA DUA BENDA YANG MAHU DI SHARE BERKENAAN ISLAMIC SOCIAL NETWORK DAN JUGA VIDEO YANG MENARIK DARI USTAZ JAMNUL AZHAR.
First aku mau cerita pasal laman sosial bertemakan islam. Laman sosial ni macam facebook juga, cuma beza kita tidak boleh upload gambar tidak menutup aurat dan menggunakan kata kata yang tidak baik. Secara automatiknya akan di-remove :) Jika berminat untuk SIGN UP, sila lah ke link ini Laman Sosial Bertemakan Islamic (MyHeppi) . If mau Sign Up. Senang je, ikut instruction. 
Islamic Social Network

Sila ambil perhatian ! HAHAHAHAHA . Good Job MyHeppi :)

DONE WITH ISLAMIC SOCIALNETWORK. LET'S GO WITH USTAZ JAMNUL AZHAR :)

Video ni aku dapat dari youtube. Bercinta dengan cara yang diredhai dan selamat dari segala kemaksiatan. Nauzubillah :P INSYAALLAH aku pun mau macam ni, hehe. Ustaz ni berusaha dengan sehabis habis untuk orang yang dia sayang. Tengok sejauh mana usaha dia membuah kan hasil bah :P If ada peluang untuk aku, insyaAllah :) tengok lah video ni :P


Conclusion, bercinta itu tidak salah. Tapi yang salah cara kita menunaikan cinta kita. Memang betul la takrabu zina, tapi lumrah manusia ingin dicintai dan mencintai.sehh haha. tapi memang betul, kalau kita mahu hati seseorang, usaha. jangan putus asa. Ramai org bercinta dari umur 18 19 tahun, alhamdulillah hasil usaha,doa, boleh dapat jodoh. macam Ustaz Azhar Idrus cakap, jodoh ditangan tuhan tapi manusia berhak berusaha untuk kekal dijodohkan dengan orang yang dia sayang :) insyaALLAH .








Enough For Today :)

DETERMINE THE LYRICS

ASSALAMUALAIKUM W.BT

Okay, malam ni saya Mohd Adzrul Alif bin Nilam akan memberikan penerangan tentang 2 buah lagu eh. Salah2, hoho. Okay, just for pengetahuan. Malam ni mau share about 2 lagu yang di research oleh saya :P dua lagu jiwang , tapi insyaAllah lepas tahu maksud lagu ni. Mesti dia berkait rapat dengan life kamu semuaaaaaaaaaaaa. Let's start with lagu Hafiz Ku Akui . Hoho


If  tengok betul2 memang sah sah org yg tidak menghargai. Hahah. Bila sudah dtinggal baru rasa hilang dan lebih mau appreciate. Memang lagu ni kreatif sebab? he's know that he's already missing something that he's never replaced plus never jumpa lagi lah :P :P lagipun lirik dia sudah terang2 ckp kan disana? cuba dengar dulu kan ? Okay.




Okay okay :) hehe. This song is the best way of someone yang usaha dia sudah pun habis utk.... ok.huhu. Videoclip dan lirik tidak sama. itu yang pasti sebab inilah hidup, kalaupun kita bertahan, kita tetap jatuh. Jatuh oleh orang yang kita pertahankan. " Even she's know how much I'm being waiting, but only forgettable" - Billie Joe Armstrong.


Enough For Today :)

C L A S S M A T E 2 0 1 3


ASSALAMUALAIKUM W.BT

hari ini time for update blog yang tidak seberapa ini :) hehe. Mood hari ni macam seimbang walaupun ada sedikit :/ juga mcm sebelum ni dari start december  disember 2012. Ok, firstly I want to introduce to you about my class sem 2 :) Even them the best classmate, I still love and miss my past classmate. Okay, lets go with my new classmate :)

We are top 5 the best class for sem 1. Alhamdulillah :)
Bawa sekali tu? Apa kaitan? :P

Dan walaupun aku ada ramai kawan di sini, tetap kawan aku di Sabah no 1 :) even aku extremely happy di Kuala Lumpur, hati tidak pernah lupa untuk orang yang aku SAYANG. Dan juga family, adik Siti Nurain yang paaaling disayang :) .Even when I miss them and dia yang disayangi, hahahha , I can't tell them how much it is, even I at here Kuala Lumpur, it doesn't mean  to make me forget about who am I and what I promise to her before FLY to here. I still stand by myside and fulfill my promise even when I'm totally forgettable. TOTALLY  ALLAH give me a test in rship that I don't know how to save it anymore. when i'm totally forgettable. Okay, lets go for my best friends for SEM 2 only :)




This is life, when you forgettable. Hati kena kuat bila ditempat orang. Faham kak :) thanks. 

So its the end of CLASSMATE story. Thanks to all my friends. Doakan aku ! ^^



Enough For Today :)

C.N.Y

Assalamualaikum w.b.t 


Happy C.N.Y :) ok. malam ni ada mood pula mau share apa yang jadi hari ini dan kelmarin dan pada suatu masa dahulu :P NGEHEHEHE .  Malam ni just lepak bilik dari pagi sampai ke malam menghadap laptop. Almaklum lah kunun dpt laptop ni, keBARUan sikit. hahahahaha. okay. aku suka share gambar, jadi ni skrg mau menayang keadaan semasa/ gmbr semasa.


rare ? haha!

Ini jak lah aku buat setiap hari, once bila tiada yang mau bckp dgn aku, just bckp dgn gitar. Sehhhh hahahaha. Just try mau happy-kan diri. Takkan orang boleh hidup, aku ndak boleh kan?
Semestinya aku boring sekarang. Aku whatsapp tadi dengan ayat keTRIPan tahap gaban, tapi teda juga d reply. Haiihh . ntah lah, ego betul si hidung besar tu :p Ok. mau tidur. Bye!
  

Enough For Today :)

Waste time for IT Class !

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni hari jumaat? hoho, sepatutnya ada class IT LAB. First time hari ni lecturer mau buat class LAB . Siap siap awal lepas subuh tu, semangat sudah mau pegi bah, sampai fakulti kunun  jam 7.30 cmtu. Hujan lebatnya, duit dalam dompet 2 ringgit tinggal, serius nekad banar aku tadi. haihh. Sekali jumpa john................rupanya lupa buat mind maap IT ? =.=" arghh! haha.

argh!!!!!!!
Dia buat kerja, Aku pun buat laaa. Tengok hujung sekali tu. Siap kan? hehe :3

Alhamdulillah wa syukurillah :) siap juga kerja, dengan rushing kami p class yang start pukul 8.30 am. Dan tengok budak kelas stay2 jak teda buat apa2. haihh -_- lecturer sms ckp " Jem " arghh! hahahaha. Aku pun dengan mengantuknya.....


mengampai~
Lamanya menunggu smpai 9 lebih.. Last2 p makan la kami. haihhh pastu buli pula time breakfast nampak lecturer limpas depan buat slumber jak. pastu p dekat suru ambil asignment d meja dia then balik. Class dismiss. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pfffffftt. HAHAHAHA . Habis duit, buang masa, dapat kerja ==" dan minum bsama member sebelum balik.  
stay cafe.
Lastly, balikkkkkkk . Cuti 4 hari ndak dapat balik SABAH :3 huhu. 











Enough For Today :)

Gumbira di dalam Kesedihanhanhan

ASSALAMUALAIKUM =)

 كيف حالك؟

alhamdulillah. Hari ni selesai juga assignment DAN presentation. So far ok laa, still dapat handle semua kira kira yang perghh susahnya -.- tapi alhamdulillah ok walaupun still sedih sedih mcm ni :) antara usaha usaha walaupun condition yang mcm ni. sehh . hoho.

 TERUS KE PRESENTATION =.="

GAMBAR SEBELUM PRESENT :P first time ni sem2. haha!

SELEPAS SELESAI MENYIAPKAN PRESENTATION, TERUS KE ASSIGNMENT

Usaha tangga Kejayaan !

Hasil Usaha siap juga ^^

ALHAMDULILLAH :) Semua kerja siap on time walaupun hati jaaaauhh dari time dulu dulu :)
Teman pengganti aku sudah ada, jaga la dia baikbaik  :)




Enough For Today :)

excusez-moi ^^

assalamualaikumwarahmatullah ;)

 كيف حالك؟


penat hari ni -_- tapi alhamdulillah baru habis siapkan semua asignment dan tunggu mau presentation :) actually tadi sepatutnya presentation tapi ntah apa mood lecturer, ditangguh p hari khamis T_T tapi bagus juga ada masa mau prepare kan kan ;) hahaha. Sebenarnya hari ini mau minta maaf dengan someone. Sorry la kalau time aku tex 2 hari lepas ada yang tersalah bahasa ka time tu. Rasa if ok suda, approve la friend request aku tu. hohoho.  Btw, smart pakai baju ARSENAL  . 






video
hohoho





Enough For Today :)

26 December 2012 :)

Assalamualaikumwarahmatullahh :)

First post, rewind ingat balik tahun lepas jalan 4 jejaka tampan -.- hahah. Time ni memang aku lah punca kelambatan berjumpa 4 org. Memang dah set pukul 9 gerak p 1B,tapi malam sebelum tu ada Arsenal main :p 
jadi tanpa segan silu aku tidur pukul 4 lebih, Hasilnya? pukul 10 baru bangun dengan 17 misscall collection dari 3 org mereka. 
Hasil kerjasama merekalah aku dapat bangun ^^ 
Last berjumpa pukul 2 cmtu sebab?? aku -_- 
ni collection time p main bowling la kunu .


amacam rambut? pengkid. Hahah

malu malu pulak gemuk saturang ni bah -.-''
Pelor with O.O

Fawwaz dengan peen (gemuk)
Then.. kami beralih ke memanah

Bunkface :3 ngehehe

ni taiko ni, credit la untuk org paling failed memanah :)


Enough For Today :)

Testing entry



Underline

Tulisan senget

Bold

strike

Blockquote



Enough For Today :)

I'm Happy just the way I am with :)

Bismillahhirahmannirahim :')  

ST 8491

Start dari kereta kancil warna pepel di saaanaaaaaa kota kinabalu :3 Okay. ini kereta dibeli oleh owner nya la, abg aku.. Dia pakai time zaman kegemilangannya la kunun time study Uitm dulu. So, lepas study kereta ni ditinggalkan, time di tinggalkan itulah aku mengambil kesempatan. HEHEHE. memang lama suda aku dok perhatiiiii jak kereta ni. Kalau kalau mau dijual, haihhh -_- sedih. First aku try la pinjam2 , lama2 aku punya ^^ hahaha! tapi baru jak aku dapat lesen menyambung pula study di KL , so kereta ni jadi janda di KK . haihh -_- aku cita2 mau juga bawa kawan naik kereta ni, tapi insyaAllah kalau ada rezeki next time la. Tunggu aku balik bulan 5 cuti sem, aku bawa seeeemuaaaa lelaki ka perempuan ka insyaALLAH. Mau p ranau , ada tempat mau p ni. hewhew. Btw, ni owner nya -_- tepuk sikit d perut dia. 


SI GEMUK

-Dan.... ini mesti semua orang minat ^^ ngehe, Ini orang yang ajar, teach aku cmna mau pujuk mama aku dapat lesen kereta + bawa kereta tanpa lesen dengan sewenang wenangnya :D si nsemboy ini abg yg ke6 laaa :P nama dia perlu ka? hisyam. ok cukup.

nsem ka? kalau jawab ya kena tumbuk. jadi?

ini mereka antara abang abang aku yang the best :)





Enough For Today :)

HAK TERPELIHARA CUNGKIL GIGI